Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Overrekkelse av plakett til Bane NOR Eiendom

Pressemelding   •   nov 30, 2018 12:19 CET

Sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen og prosjektsjef i Bane Nor Eiendom, Sven Kruse-Jensen utenfor Hollenderkvartalet. Foto: Siri Dobloug.

Grønn Byggallianse overrakte plaketten som viser at Hollenderkvartalet er sertifisert i henhold til BREEAM-NOR Very good, som det første boligprosjektet noensinne!


-Bane NOR Eiendom har en ambisiøs miljøstrategi som sier at vi skal BREEAM-sertifisere alle store prosjekter, så det var helt naturlig for oss å prøve ut BREEAM-NOR for bolig når boligmanualen lå klar til bruk, sier prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Sven Kruse-Jensen.


Bane NOR Eiendom forteller at de har god erfaring med BREEAM-NOR prosjekter, og at sertifiseringen av Hollenderkvartalet var en god erfaring å ha med seg videre.


– Vi synes poengsystemet fungerer bra – og nå har vi også erfart at det fungerer i boligsammenheng, sier Kruse-Jensen som fortsetter: -Vi synes jo selvsagt at det var spesielt hyggelig å være først ut til å få sertifikatet for et boligprosjekt. Det var et mål som entreprenør JM Norge og vi som byggherre satte oss tidlig i prosjektet, og det målet nådde vi. Det hjelper å ha en motivert og engasjert entreprenør med på laget.

Hollenderkvartalet ble utsolgt i et godt boligmarked, og stod ferdig til innflytting i 2018. 

Grønn Byggallianse er den største organisasjon for hele verdikjeden innen eiendom, bygg og anlegg. Vårt formål er og utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget for alle. Vårt syn på bærekraft inkluderer sosial og økonomisk bærekraft i tillegg til miljøvern. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.