Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Utforsket veien fra forbruk til ombruk i Danmark

Nyhet   •   sep 02, 2019 12:59 CEST

Studieturen om sirkulære bygg til København var fulltegnet. Her er hele gjengen i Roskilde.

På en fulltegnet studietur til København, fikk deltakerne se gode eksempler på gjenbruk og oppsirkulering fra dansk byggenæring.

- Oppsirkulering er en måte å høyne verdien og det kreative utrykket på, sa Managing Partner i Lendager Group, Ditte Lysgaard Vind.

Hun viste frem inspirerende prosjekter der Lendager Group har laget «gull av gråstein», da Grønn Byggallianse og FutureBuilt arrangerte inspirasjons- og læringstur til København forrige uke.

Lendager Group har inngått nyttige allianser med aktører som har avfall de ønsker å bli kvitt, og bruker sin kreativitet til å skape originale og spennende bygg.

Besøk til Lendager Group var ett av stoppene på studieturen.

Møter mange av de samme utfordringene

Vandkunsten arkitekter er også ledende på sirkulærøkonomi i bygg i Danmark, og arkitekt og partner Søren Nielsen viste blant annet stålfasader laget av valsede ventilasjonsrør. 

Nielsen presiserte imidlertid at det aller beste er å strebe etter bygg som er så vakre, funksjonelle og fleksible at de aldri trenger å rives.

På den fulltegnede studieturen fikk 50 nysgjerrige deltakere fra hele bygg- og eiendomssektoren se gode eksempler på gjenbruk og oppsirkulering. 

Vi fikk også høre at danskene sliter med samme utfordringene som i Norge, nemlig manglede bruktmarkeder for profesjonelle aktører og utfordringer med å få dokumentert og godkjent brukte bygningsdeler.

Deler kunnskap om gode sirkulære løsninger

Grønn Byggallianse vil jobbe aktivt med både barrierene og de gode sirkulære løsningene utover høsten. 

Vi arranger blant annet et frokostmøte om sirkulære bygg sammen med Futurebuilt i Oslo 21. november. I tillegg vil medlemmer kunne dele erfaringer om temaet i våre medlemsfora.

Lendager Group inviterer sammen med Mustad Eiendom til utstillingen Wasteland i Lilleakerbyen. Vi gleder oss til åpningen 11. september. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.