Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Sunnaas sykehus avdekker flere energityver

Nyhet   •   okt 29, 2018 14:31 CET

10. oktober ble «Fang Energityven» gjennomført på Sunnaas sykehus som en del av satsingen på energieffektivitet. Foto: Dejan Doder.

Når de ansatte har gått hjem og dørene låses, titter energityvene frem. På Sunnaas sykehus fant de flere unødvendige energikilder etter stengetid. Nå tar de grep for å spare energi.

10. oktober ble «Fang Energityven» gjennomført på Sunnaas sykehus som en del av satsingen på energieffektivitet. Målet for kvelden var å finne tekniske installasjoner som var påslått, og som brukte unødvendig energi, såkalte «energityver».

Jakten på «energityvene» startet etter stengetid klokken 21.00. Drifts-teamet på Sunnaas sykehus gikk gjennom alle fellesrommene på sykehuset sammen med en energirådgiver fra EvoTek.

Grundig gjennomgang
Oppsett og tidsstillinger på SD-anlegg ble gjennomgått for å bekrefte at de tekniske installasjonene på kjøling og varme opererte slik de har blitt innstilt. Alle fellesrom på sykehuset ble undersøkt nøye, for å se om lys, PCer, radiatorer og annet teknisk utstyr stjal energi. Etter en grundig gjennomgang var det ikke tvil om at den store majoriteten av avvikene som ble oppdaget på sykehuset gikk på bedre styring av lys og annet teknisk utstyr som samlet utgjorde hele 33 260 kWh eller 2,8 kWh/m2 i året.

Driftsingeniør på sykehuset forteller at mange av de ansatte glemmer å skru av lys og PCer når de drar hjem for kvelden, og at enkle grep kan utgjøre stor forskjell på sykehuset:

-Det handler om å bevisstgjøre de ansatte på energibruken. Alle ansatte har et felles ansvar for å redusere energibruken, sier han og fortsetter:

Dette er første gang vi er med på «Fang Energityven», og bevisstgjøring av vår energibruk er godt for både økonomien på sykehuset, og miljøet. Det finnes mange andre viktige poster på Sunnaas sykehus hvor vi kan bruke pengene vi sparer, avslutter han. 

Mer informasjon om «Fang energityven» finner du her:

http://byggalliansen.no/event/fang-energityven/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.