Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Plusshus koster ikke noe mer

Nyhet   •   apr 28, 2017 13:39 CEST

Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, var en av deltagerne på workshop 5. april, sammen med Frogn kommune og Undervisningsbygg.

”Plusshus koster ikke noe mer”, var adm.dir. Per Morten Johansens klare beskjed, basert på Omsorgsbyggs erfaringer, på erfaringsseminaret ”Koster miljøbygg mer” 5.4 i Asker.

FutureBuilt, Asker kommune og Grønn Byggallianse inviterte offentlige byggherrer til erfaringsutveksling om kostnader og besparelser knyttet til ambisiøse miljøprosjekter. Når vi utfordrer prosjekterende og entreprenører på kvalitet, får de mest seriøse aktørene med oss og vår erfaring er at miljøkvaliteter ikke koster noe ekstra, var erfaringen fra både Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og Frogn kommune. Det er andre forhold som er prisdrivende, som utydelige bestillinger eller stort press i markedet. Prosjekteringskostnader kan bli høyere første gang man prøver og samspillsentrepriser utnytter entreprenørens kunnskap best, var andre erfaringer som ble delt. Grønn Byggallianse vil følge opp tematikken og jobber med å systematisere kostnadserfaringer for både investeringer og kostnadskonsekvenser i et LCC-perspektiv. Presentasjoner fra møtet finner du her.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.