Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Ny standard

Nyhet   •   okt 15, 2018 20:55 CEST

NS 3720: Ny standard for klimagassberegninger for bygninger.

Endelig har vi fått en ny standard for klimagassberegninger for bygninger. Den nye standarden, NS 3720, definerer en entydig metodikk for beregning av klimagasser slik at resultatene blir sammenliknbare.

FNs siste klimarapport var tydelig på at klimareduksjoner må på alles agenda. Vi tror en klimgass-standard for bygg har stor nytteverdi, forteller daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev som fortsetter:

-Byggherrer bør absolutt stille krav om reduserte klimafotavtrykk i sin miljøstrategi, og kan bruke standarden som verktøy til måloppnåelse. Finansselskap begynner nå å etterspørre dokumentasjon av klimafotavtrykk fra sine byggeierkunder, og kan henvise til standarden som omforent metode.

-Standarden ble lansert av Norsk Standard 11. oktober for en fullsatt sal og vi håper næringen tar den i bruk så fort som mulig. Grønn Byggallianse vil også prøve å få den nye standarden integrert i BREEAM-NOR så fort som mulig, avslutter hun.

Med den nye standarden kan også myndighetene etterspørre dokumentasjon av klimafotavtrykk i neste Tekniske Forskrift.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.