Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Miljøfyrtårn med nytt kriteriesett og annerkjennelse fra EU

Nyhet   •   jan 31, 2018 08:12 CET

Figur fra Miljøfyrtårn: For å sikre en mest mulig miljø- og klimavennlig byggbransje bør man etterspørre leverandører som er miljøsertifisert, feks i henhold til Miljøfyrtårn, og at bygget er klassifisert feks gjennom Breeam-Nor.

Implementering av et miljøstyringssystem (EMS) er viktig for eieres arbeid med miljø, og derfor også først på listen over såkalte strakstiltak for byggeiere gitt i Eiendomssektorens veikart mot 2050. 

Miljøfyrtårn er ute med et nytt og viktig kriteriesett for byggherre, arkitekter og prosjekterende. Sertifiseringsordningen har også nylig fått anerkjennelse av EU-kommisjonen skriver Miljøfyrtårn til oss i en artikkel. I følge Miljøfyrtårn er anerkjennelsen den første som blir gitt til et nasjonalt miljøledelsessystem i Europa, og sidestiller Miljøfyrtårn med ISO-14001 og EMAS i offentlige anbudsprosesser.

Anerkjennelsen er tilgjengelig på alle europeiske språk, hvilket betyr at det som i utgangspunktet var en nasjonal ordning, nå kan brukes også mot utenlandske kontakter. Det vil være viktig for eiere når eget kvalitetssystem skal kommuniseres med mulige kjøpere av eiendom, med leietagere med internasjonale eiere og med finansieringsinstitusjoner for bygging og rehabilitering. 

I tillegg til det tidligere utarbeidede kriteriesettet for byggeier og entreprenører, vil det nye kriteriesettet for arkitekter og rådgivere kunne brukes av utbyggere. Det setter spesielt fokus på miljøoppfølging av byggeprosjekt.

Kilder

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.