Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Mer sirkulærøkonomi i kravspesifikasjonene

Nyhet   •   jan 16, 2020 12:52 CET

Anders Solem (Enova), Katharina Bramslev (Grønn Byggallianse) og Carl Henrik Borchsenius (Norsk Eiendom).

Kravspesifikasjonveilederen for leie av kontorlokaler skal oppdateres for å legge mer til rette for gjenbruk og bærekraft. Grønn Byggallianse, Norsk Eiendom og Enova har satt i gang arbeidet, og vil også se på nye standarder innenfor kvalitets- og miljøområdet.

– Vi får stadig høre at dagens kravspesifikasjoner fører til unødig ombygging og riving. Det skyldes blant annet gammeldags «bruk og kast»-holdning og gammeldags tenkning rundt inneklimakrav. Resultatet er ressurssløsing og klimagassutslipp, samt unødige kostnader som heller kunne vært investert i brukerkvaliteter. Vi håper dette arbeidet vil øke kunnskapen og oppmerksomheten om mer bærekraftige og tidsriktige brukerkrav hos både eiere, meglere og brukere, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse.

Første versjon av veilederen for kravspesifikasjonen ble utarbeidet i 2016, og er deretter blitt justert et par ganger.

– Nå ser vi behovet for en mer omfattende revisjon. I dette arbeidet ønsker vi å fortsette samarbeidet med leietakerrådgivere og Difi for å komme frem til et hensiktsmessig nivå og format på veilederen, sier Carl Henrik Borchsenius, fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom.

Arbeidet startet opp nå i vinter, med planlagt ferdigstillelse før sommeren.

Kravspesifikasjonen ved leie av kontorlokaler er et sentralt dokument for hvilke kvaliteter og leveranser leieobjektet skal ha. Det er derfor viktig at dette dokumentet ivaretar bærekraftsutfordringene på en god måte.

– Bransjens bevissthet om gjenbruk og bærekraft har økt kraftig de senere år. Vi ser derfor helt klart behovet for å oppdatere veilederen, for i større grad å legge til rette for gjenbruk og bærekraftige løsninger ved leie av kontorlokaler, sier Borchsenius.

  • Har du innspill til arbeidet? Ta gjerne kontakt med daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.
  • Last ned 2016-versjonen av kravspesifikasjonen her.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.