Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Månedens bygg oktober 2016: Sundtkvartalet - høye miljøambisjoner fra Entra og Skanska

Nyhet   •   okt 30, 2016 13:39 CET

Sundtkvartalet er snart klart for innflytting.

Grønn Byggallianse har valgt Sundtkvartalet som Månedens bygg. Fremover vil vi se et økt behov for at eiendommer raskt skal kunne tilpasses endrede krav, uten at man må foreta nye ressurskrevende ombygginger. Sundtkvartalet vil her kunne stå som et forbilde for valg av fleksible løsninger.

Utbyggingen består av et nytt kontorbygg på drøye 30 000 kvadratmeter fordelt over fem etasjer pluss kjeller. Bygget vil inneholde kontorarbeidsplasser, servicetilbud og en flerbrukshall for skole- og barneidrett.

Flere av dagens eldre bygninger skal bevares, slik at nytt og gammelt kombineres på en god måte, og det etableres et sjarmerende gårdsrom mellom byggene. I tillegg er det stort fokus på område- og byutvikling i prosjektet. I den forbindelse er det blant annet planlagt å etablere en gang- og sykkelbro over Akerselva mellom Elgsletta og Chr. Kroghs gate.

«Full flex»

Det er lagt stor vekt på fleksibilitet både bygningsteknisk og driftsteknisk, med et fast grid for de tekniske installasjonene. Himlingshøyde er standard uten lokale nedsenk. Vegger og glassfronter er i moduler for å kunne brukes igjen. Teppefliser kan lett flyttes og legges på nytt, og renses i en spesialutviklet prosess som forlenger brukstiden.

Målsettingen er å sertifisere bygget etter BREEAM NOR Excellent, energiklasse A og som passivhus.

Fakta

Sundtkvartalet ligger mellom Lakkegata og Vahls gate i Oslo. Skanska Commercial Development Norway og Entra eier eiendommene i fellesskap.

Prosjektet vil stå ferdig i slutten av 2016. Skanska flytter i årsskiftet 2016/2017 sitt hovedkontor fra Drammensveien på Skillebekk til Sundtkvartalet, og blir én av flere leietakere i kontorbygget. Bygget er i dag ca 70% utleid. Andre leietakere er Manpower AS, Mattilsynet, Knowit AS og Tidal music AS.

Lenker

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.