Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Fang Energityven: Fanget 7,2 kWh per m2

Nyhet   •   nov 26, 2018 07:00 CET

-Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energi¬tyver stjeler fra norske bygg, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Tekniske Nyheter

Årets ”Fang energityven” avdekket tiltak som kunne gitt en besparelse på 7,2 kWh per m2. Dette er omtrent det samme som i 2017 da det ble avdekket 6,9 kWh per m2.

-De årene vi har gjennomført ”Fang energityven”, så har det vært mellom 5 til 9 kWh per m2 som har blitt avdekket, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse.

Resultatet av årets ”Fang energityven” ble presentert på ”Årets grønne drifts­konferanse” den 14. november. I år var det opptil 70 bygg som var med.

-Hvis vi ganger opp resultatet med de 40 millioner m2 medlemmene Grønn Byggallianse disponerer, så er det snakk om en besparelse på 280 GWh, og da nærmer vi oss et halvt Alta-kraftverk, sier Småge som fortsetter:

-Dette viser et øyeblikksbilde ­på hva man egentlig kan finne. -Mange sier at den feilen vi fant, ikke ville holdt et helt år. Så man kan ikke regne det inn som en årlig energireduksjon. Hadde vi dratt ut to måneder se­nere, så ville kanskje lyset vært fikset, men da kunne det vært noe annet som var galt, sier han.

-Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energityver stjeler fra norske bygg. Noen av medlemmene våre synes dette er så interessant, at de skal gjennomføre ”Fang energityven” tre ganger i året for å få med seg alle sesongene, avslutter Småge.

Tekst og bilde: Stig Granås/Tekniske nyheter.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.