Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Bygningsintegrerte solceller inspirerte i København

Nyhet   •   mai 30, 2017 18:21 CEST

Copenhagen International School i Nordhavn i København er kledd med en fasade bestående av en mosaikk av 12.000 solpaneler. Foto Eskild Berg Sørensen.

På Grønn Byggallianses nylige studietur til København, lot deltakerne seg imponere over solcellefasaden. Den nyåpnede Copenhagen International School på 25 000 m2 er kledd med en fasade bestående av en mosaikk av 12 000 solpaneler. 

Hvert panel er vinklet så det oppstår et spill i fasaden. Panelene er innfarget på en måte som gjør at fasaden skifter nyanse alt etter hvordan lyset rammer solcellemodulene. Fasadesystemet erstatter annen kledning. 

Prisen er på nivå med annen kledning og det gjør det nå veldig aktuelt å tenke bygningsintergrerte solceller. Platene kan leveres med og uten solceller uten at man kan se forskjell, slik at man kan få et enhetlig utseende selv om platene mot nord ikke har solceller. Utvikler og leverandør av solcellefasaden er SolarLab.

Energiprodusjonen på Copenhagen International School dekker ca 50% av skolens årlige energibruk. Panelene er også energieffektive i produksjon og for danske forhold, fikk vi opplyst at panelene har en energimessig tilbakebetalingstid på 2-3 år. I tillegg spares energibruk og klimagassutslipp knyttet til produksjon av alternativ fasade. 

Lenker

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.