Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

BREEAM-NORdover

Nyhet   •   mar 07, 2019 13:17 CET

Hundholmen Byutvikling - ambisjon om BREEAM Excellent og energiklasse A


Det har det vel aldri vært tvil om, men akkurat nå skjer det mye på by- og områdeutvikling. Et spennende initiativ som nå har fått forlenget sin prosjekttid er «Tre inn i fremtiden». Prosjektet skal motivere til økt bruk av tre i bygg og bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustri i Nordland (https://www.fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Okt-bruk-av-tre/ )

Som del av dette prosjektet ønsker Fylkesmannen i Nordland å bidra til at også kunnskapen om miljø økes i bygge- og eiendomssektoren. «Det er viktig at målgruppen for Fylkesmannen i Nordlands prosjekt "Tre inn i fremtiden" har god og bred kunnskap om klima, miljø og energi nå som det stilles stadig strengere krav til våre byggerier,» sier Stein-Petter Hillestad, prosjektleder hos Fylkesmannen i Nordland. Han leder Prosjekt «Tre inn i fremtiden» . «Med utviklingsplanene i blant annet Bodø og den ellers høye aktiviteten i Nordland og den økende fokus på miljø og bærekraft, var det helt naturlig å henvende oss til Grønn Byggallianse for bistand i å heve kompetansen for næringen om hvordan man kan bruke BREEAM-NOR som et verktøy for å bygge for fremtiden», sier Hillestad.

«Vi ser med glede på utviklingen i opptakten av BREEAM-NOR og spesielt i nord», sier utviklingssjef Anders Nohre-Wallden i Grønn Byggallianse. Det øker i antall utviklere som vil mer og som ønsker å ta i bruk BREEAM-NOR som verktøy. Men økningen kommer ikke bare i de største byene. Vi har forespørsler fra hele landet. I april er vi i Alta og holder kurs. Kurset vi har i Trondheim i mars er fullt. Bare i Bodø skal det jo bygges en helt ny by på sikt. En aktør som også er medlem av oss har ambisjoner om BREEAM er Hundholmen – en aktør med nedslagsfelt i blant annet Bodø. Arve Pedersen i Hundholmen kan nevne at prosjektet Bodø Innovation Gate har ambisjon om BREEAM Excellent. «At det er bevegelse og vilje også i Nord om å bygge mer bærekraftig er det ikke tvil om. Men da melder også behovet seg for mer kunnskap. Derfor stiller vi opp når Fylkesmannen i Nordland ønsker å tilby kurs for aktører i regionen», avslutter Nohre-Wallden.

«Målet med kurset er å gi innsikt i emnene som må tilfredsstilles for å oppnå en BREEAM-klassifisering og kunnskap om den tidslinjen som reduserer kostnadene for de energi- og miljøtiltak som kreves i BREEAM. Er du arkitekt, rådgiver, offentlig ansatt, entreprenør, utbygger, forvalter eller finansiør, meld deg på», avslutter en entusiastisk Stein-Petter Hillestad!
Mer om kurset finner du på https://www.fylkesmannen.no/nb/Nordland/Kurs-og-konferanse/breeam-nor-innforingskurs/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.