Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Akselerér det grønne skiftet gjennom gulrøtter til de som går foran

Nyhet   •   jun 30, 2016 09:28 CEST

Kronikk av Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse: LEVENDE OG ATTRAKTIVT: Vi ser en spennende utvikling der ikke minst profesjonelle utbyggere legger til rette for at vi skal lykkes i å skape urbane og attraktive områder.

Dette er et utdrag fra kronikken i Fremtidens by, les hele artikkelen og andre interessante innslag om bærekraftig byutvikling her.


I Norge forventes en befolkningsvekst på ca 30% fram til 2050. Kombinert med en urbaniseringstrend fører dette til at byene vokser raskt. Samtidig må vi utnytte material- og arealressurser bedre, planlegge for null klimagassutslipp og sikre god livskvalitet for befolkningen. Makter vi dette?

Vi ser en spennende utvikling der ikke minst profesjonelle utbyggere legger til rette for at vi skal lykkes. Mange byggeiere ønsker å gi noe tilbake til byen. Avantors utvikling av Nydalen og Aspelin Ramms utvikling av Vulkan i Oslo er gode eksempler på hvordan private utbyggere omdanner gamle industriområder til levende, urbane, attraktive byområder med kombinasjon av bevaring og nybygg, kombinasjon av bolig, kontor og handel, lokale utslippsfrie energiløsninger og bygg med høye miljøambisjoner. Høegh Eiendom er også godt i gang med høye miljøambisjoner for utvikling av Hasle Linje.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.