Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Vi trenger gode klimanyheter, og du kan være med å lage dem

Blogginnlegg   •   jan 30, 2020 07:44 CET

Daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

Nyhetene om klima- og miljøendringer er ofte nedtrykkende, men her i Grønn Byggallianse hører vi også mange gode og inspirerende nyheter. En av dem er at bygg- og eiendomssektoren for alvor har begynt å få bærekraft på hjernen.

Av daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev

Året begynner med et Australia i flammer. De omfattende skadene på eiendom og natur, de omkomne og det enorme tapet av planter, dyr og insekter gir en illevarslende forsmak på klimaendringene.

Da regnet endelig har kommet til Australia, bevitner vi de to enkeltpersonene som kanskje har størst påvirkningskraft i klimasaken akkurat nå - Greta Thunberg og Donald Trump - demonstrere hvor stort gapet er mellom sidene i dette spørsmålet, under verdens økonomiske forum i Davos.

Mindre oppmerksomhet får rapporten Circularity Gap Report 2020 da den lanseres på samme møte. Den viser at verden er enda mindre sirkulær enn i fjor.

Ikke akkurat en oppløftende start på det nye tiåret.

Men i Grønn Byggallianse merker vi at noe er i ferd med å skje.

I fjor økte antallet medlemmer hos oss med 20 prosent og vi sendte ut flere BREEAM-sertifikater enn noensinne.

Entra, et av våre fremoverlente medlemmer som er nominert til BREEAM Awards med to bygg, forteller at å miljøsertifisere både utviklingsprosjekter og eksisterende bygg er en viktig del av selskapets miljøstrategi. Det gjør det enklere for Entra å ta kloke miljøvalg og er viktig for å kunne innhente grønn finansiering. Flere private og offentlige banker premierer nå dokumentert grønne bygg, og signalene fra finanssektoren er at dette i framtiden blir et krav.

Vi merker også at sektoren jakter på endringsagenter, kunnskap og de gode løsningene. Om det er BREEAM-kurs eller frokostmøter om sirkulærøkonomi vi arrangerer, opplever vi som regel at plassene ryker fort.

I 2020 holder vi tempoet oppe for kurs, utvikler nye innen sirkulærøkonomi og drift, og jobber for å kunne tilby kurs flere steder i landet. Vi ansetter også flere nye skarpe hoder, slik at vi kan tilby relevante kurs og rådgivning av høy faglig kvalitet.

Grønn Byggallianse er et sted for å skape og dele kunnskap. Våre fremoverlente medlemmer har ledertrøyene på og går foran. Gjennom innovasjon og kunnskapsdeling leder de bygg- og eiendomssektoren mot visjonen i Eiendomssektorens veikart mot 2050: Et samfunn der vi lever tettere og bruker utslippsfri energi som vi utnytter godt. Der vi bor i sunne bygg, som er funksjonelle og fleksible. Der byggematerialene er klimanøytrale og uten miljøgifter, og der alle ressurser gjenbrukes.

I året som kommer girer vi opp enda noen hakk, og vi vil ha med oss enda flere for å nå visjonen. Vi ser bevegelse i EU, gjennom deres store snuoperasjon Green Deal. Den vil forsterke arbeidet våre medlemmer er i gang med. Mer om dette i neste nyhetsbrev.

For denne gang, ved utgangen av årets første måned, vil jeg oppfordre deg som leser dette og jobber i bygg- og eiendomssektoren til å bli med og lage flere gode nyheter om klima og miljø!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.