Gå videre til innhold
Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.
Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

Blogginnlegg -

Leder: Når vi står sammen kan vi nå målene

For å lykkes med bærekraftsmålene trengs sterke partnerskap. Det er vår kjerne.

Av: Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

I denne ganske annerledes førjulstiden, der mange er isolerte og lurer på om vi får en vanlig julefeiring, tenker jeg litt ekstra på det fellesskapet vi har i Grønn Byggallianse.

Det 17. bærekraftsmålet om samarbeid for å nå målene, er kjernen i det vi er. Vi har sterk tro på at den unike erfaringsutvekslingen og kunnskapsdelingen våre medlemmer bidrar til, er nøkkelen til å nå bærekraftsmålene.

Vi startet med en håndfull motiverte eiendomsselskaper som ville gjøre en forskjell i 2003. I 2020 har rundet vi 300 medlemmer fra hele verdikjeden. I dette intervjuet kan du lese hvorfor både rådgivere, eiendomsselskaper, entreprenører og produsenter velger å være en del av dette fellesskapet.

Fordelen med å bli større, er at vi kan få gjort mer. Og i takt med at vårt felleskap har vokst, ser vi stadig at antallet bærekraftige prosjekter spirer over hele landet. Mange av våre 300 medlemmer kan vise imponerende bærekraftige nybygg-prosjekter, rehabiliteringer, driftsresultater og bygningsprodukter.

Som Entras Kristian Augusts gate 13 i Oslo, der over 80 % av materialene i det nylig ferdigstilte bygget er ombruksprodukter. Eller Skipet til GC Rieber i Bergen, Bergens første og største kontorbygg i 100 % massivtre. Eller Powerhouse Brattørkaia i Trondheim, Norges største plusshus som produserer mer energi enn det bruker. FutureBuilt har også generert over 50 pilotprosjekter som kan vise til halvering av klimagassutslipp.

Denne månedens prosjekt Hoppern skole i Moss er også et forbilde, som viser at det er mulig å prioritere miljø selv på stramme kommunale budsjetter.

Våre medlemmer er forbilder vi er stolte av og som er til stor inspirasjon internasjonalt, ikke minst for våre 70 søsterorganisasjoner over hele verden.

Verdien av samarbeid er ekstra tydelig nå under pandemien. Bærekraftsansvarlig i Norconsult Ellen Heier, sier det fint i dette intervjuet: «Pandemien og klima- og naturkrisen har til felles at de er konsekvenser av menneskelig rovdrift på ressursgrunnlaget vårt». Hun mener at koronakrisen har gitt oss en vekker om at rovdriften slår tilbake, men også at den viser vår evne til å snu oss raskt – sammen.

I 2021 vil vi styrke fellesskapet enda mer, samtidig som vi jobber etter mottoet «fra ord til handling». Vi lover å gi våre medlemmer matnyttig og praktisk kunnskap, stimulere samarbeidet og legge til rette for at enda flere blir inspirert til å sette i gang.

Tags


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelig valget i bygg- og eiendomssektoren.

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Pressekontakt

Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relaterte nyheter