Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

FoU-innsikt 3: Norske prosjekt følger i amerikanske fotspor – dessverre

Blogginnlegg   •   apr 25, 2018 08:22 CEST

Bildet er fra Renewable and Sustainable Energy Reviews, Sciencedirect.com, fotograf Sean Pollock.

Alt er stort i Amerika – også miljøsertifisering

En amerikansk forskningsrapport om LEED-sertifiserte bygg slår fast at en av hovedutfordringene for LEED 2009-versjonen, er at material-emner viser seg vanskelig å oppnå. Det samme viser vår analyse av de første BREEAM-NOR prosjektene. 

Av Kjetil Novang Gulbrandsen

Grunnlaget for forskningsartikkelen "A comprehensive analysis of the credits by LEED 2009 certified green buildings" fra 2017, er hele 3416 LEED-sertifiserte bygg. Artikkelen tar for seg hvordan 2009-versjonen av LEED har fungert i markedet ved å analysere hvilke emner som inngår i sertifiseringene. Når vårt prosjekt "Merverdien av grønn bygg" analyserte de første ca 70 BREEAM-NOR sertifiserte byggene, var gjennomsnittlig oppnådd score for materialkapittelet bare 38%. Det er under halvparten av gjennomsnittlig score for kapittel som Transport og Avfall. 

Eiendomssektorens veikart mot 2050 til Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom, slår vi fast at miljøbelastning fra materialer er et av områdene der gapet er størst mellom dagens status og målene vi skal nå i 2050. Videre utvikling av BREEAM-NOR må bidra til å løfte materialer høyere på byggeieres prioritetsliste.

Et sammendrag av artikkelen som analyserer LEED-score for 3416 bygg kan du lese her. Dessverre er det ikke tillatt å gjengi artikkelen i sin helhet, men du kan laste den ned fra forskningsdatabasen mot betaling.

Hva er FoU-innsikt? Artikler innen forskning og utvikling utgjør vår mest pålitelige kilde til faginformasjon, og gir innsikt som er viktig når strategier skal formes. Det kreves abonnement på kostbare databaser dersom man skal ha tilgang. Vi ønsker å bidra til spredning av de mest interessante artiklene fra et utvalg på over 400 forskningsartikler innen bærekraftige bygninger. Resultatet publiserer vi fortløpende gjennom våre nyheter "FoU-innsikt", og forsøker samtidig å koble innholdet til aktuelle utfordringer i norsk byggenæring. God lesning.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.