Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Enova med nytt program for eksisterende bygg

Blogginnlegg   •   mai 15, 2018 13:54 CEST

Enovas nye programtilbud "Beste tilgjengelige teknologi i eksisterende bygg" åpnes for søknader i begynnelsen av juni. Første søknadsfrist er 15. juli. Det nye tilbudet erstatter programmet "Støtte til eksisterende bygg". Endringen innebærer at Enova fra nå av vil prioritere de som tar i bruk beste tilgjengelige teknologi ved rehabilitering og oppgradering.

– Ved å stimulere flere til å ta i bruk de beste løsningene blir energioppgraderingene av bedre kvalitet. Samtidig vil det bidra til at de beste løsningene vinner frem i markedet og etter hvert kan utkonkurrere det som i dag er hyllevare. Slik vil de på sikt endre markedsstandarden for rehabilitering og oppgradering, sier markedssjef for Bygg og energisystem Anna Barnwell i Enova.

I praksis betyr endringene at listen over hvilke tiltak som kan få støtte og kravene som stilles til dem er justert. Det gis støtte både til tiltak som reduserer energibruk og effektutjevnende tiltak.

- Sammen med blant andre de offensive medlemmene i Grønn Byggallianse har vi bidratt til at dette markedet har utviklet seg i riktig retning. Skal vi fortsette å flytte standarden, er det nå på tide å prioritere de aktørene som strekker seg lenger enn å bruke tradisjonell hyllevare. Da får vi varig markedsendring raskere, sier Barnwell.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.